A heti miniblogban bemutatjuk a 2022-es nyár színeit, amit bátran viselhetünk magunkon, akár a körmünkön, ruhánkon vagy éppen sminkünk részeként!

Az idei évre határozottan az optimizmusunkra és a vidámságunkra nagy hatást gyakorló üde és harsány színek a jellemzők. Egy egészen új irányzat uralja nyár színvilágát, az eddig ismert divatszabályok határainak átlépésére biztatva az embereket. Az új szemléletmód és a minél színesebb, derűs színtrend valószínűleg a hosszú ideig tartó, egész bolygónkra kiható járványnak és más világszintű negatív történéseknek köszönhető. Annyi nehézséggel és kihívással kellett szembenéznünk, annyi szomorúsággal találkozhattunk az utóbbi időkben, hogy legtöbben ki vagyunk éhezve egy kis könnyedségre és jó kedvre. Rengeteg kutatás támasztja alá, hogy a megfelelő színek a hangulatunkra is jó hatását gyakorolhatnak.

Na de lássuk mik is ezek a színek:

Kétféle rózsaszín lesz mérvadó idén. Az egyik a pasztellrózsaszín, a másik pedig egy annál sokkal játékosabb árnyalat, a retro időket idéző rágógumi-rózsaszín, ami élénk, üde és határozottan a pozitív hozzáállást sugározza.

Szintén két fajta kék, az egyik fajta kék hűvösebb, friss árnyalat. Mintha egy csodálatos és tiszta vízesést öltenénk magunkra. A másik kék vibráló, az energiával töltöttség érzetét kelti.

A korall, ami a tengerekben élő, szemet gyönyörködtető korall színe, energetizáló és hangulatemelő.

A pattogatott kukorica-sárga színárnyalata kellemes melegséget, kedvességet áraszt.

Ha a barna és narancssárga szín összeházasodna, káprázatos árnyalatú utódaik születnének. Ez egy természetes szín, az imént említett színek tökéletes keresztezése, ami kreol bőrtípushoz remekül illik. A pörkölt kávészem színéhez hasonlító sötétbarna pedig egyszerűen egy gyönyörű szín, azoknak még inkább elnyerheti tetszését, akik a kávézás szerelmesei.

A zöld ezen árnyalatában tényleg benne van minden, ami a természet ébredezését jellemzi. A friss és üde rügyek és hajtások látványa nyugtatóan hatnak ránk, várakozással töltenek el, hiszen tudjuk, hogy az aprócska rügyek csodás leveleket rejtenek, amelyek hamarosan kibontakoznak.

Neked melyik szín a kedvenced?