A napozás egy fontos eleme a nyárnak, a kellemes napbarnított bőrt mindenki jobban szereti, valamint a szervezetünk is ilyenkor jut a legtöbb D-vitaminhoz. Azonban fontos pár szabályt betartanunk a biztonságos napozás érdekében, hogy elkerüljük a leégést, kiszáradást, a ráncos bőrt, valamint a legrosszabb esetet a bőrrákot. 

Fontos, hogy fokozatosan növeljük a napozási időt, nem szabad azonnal órákra kifeküdni a napra, mindenképp rövidebb idővel kell kezdeni. Emellett figyeljük a napszakot, 11 és 15 óra között nem ajánlott a napozás, ugyanis ilyenkor a legerősebb a nap fénye és a legmagasabb az UV sugárzás. Még ha fokozatosan is növeljük a napozási időt, ebben az idősávban még mérsékelt vagy gyenge UV-B sugárzásnál se napozzunk 1 óránál többet.

Használjunk napvédő krémeket a napozásunk során. Ember és bőr függő, hogy kinek milyen faktorú naptej szükséges, azonban már találhatunk 50+os naptejeket is, amelyek az érzékeny bőrűek számára a legjobb választást nyújtják. 

Nemcsak strandoláskor kell védekezni, hanem kiránduláson, valamint minden szabadban töltött tevékenység végzésekor. Védjük azokat a területeket, amik kint vannak a ruhából, de ha teljes testet kenjük, akkor is érdemes az arcon, orron erősebb védelmet alkalmazni. 

Abban az esetben, ha fürdéssel, izzadással vagy a ruhánkkal letöröltük a naptejet, akkor kenjük újra, ugyanis elveszti a hatását.  Az újrakenés azonban nem növeli meg a napon tölthető időt: ha lejárt a faktorszám, a bőrtípus és a sugárzás szerint meghatározott idő, akkor menjünk árnyékba, mert hiába is kenjük be magunkat újra, nem maradhatunk tovább a napon!

Nemcsak a napsugárzás, hanem a túlzott felhevülés miatt is védekezni kell: töltsünk hosszabb időt árnyékban, ússzunk, zuhanyozzunk, és ne feltétlenül napon száradjunk! Emellett a legfontosabb, hogy igyunk sok-sok folyadékot, amivel a legjobban tudjuk védeni magunkat a kiszáradás ellen. 

Ne felejtsük el a bőrünket hidratálni különböző testápolókkal és arckrémekkel, annak érdekében, hogy megőrizzük a fiatalságunkat, valamint a hidratált bőrön sokkal tovább megmarad a megszerzett barnaság is. Mi a True Organic of Sweden BODY BUDDY testápolókrémét ajánljuk, ami tökéletesen hidratálja és ápolja a bőrünket. Az arcunk ápolására érdemes egy külön krémet alkalmazni, amihez a True Organic of Sweden Make My day arckrém a legjobb választás.

Mindenképp figyelj oda az egyes részletekre, ahhoz, hogy a barna színed mellé egészséges bőr is társuljon.